2021-09-17 08:23:32• hírek • Bede Emőke

Hétvégén Szatmár Kupa: ötszáz versenytáncost várnak a rendezvényre

A szatmári Royal Dance Club sportklub immár tízedik alkalommal szervezi meg az előttünk álló hétvégén a Szatmár Kupa nemzetközi pontozó sporttáncversenyt, melyre a hazai versenytáncosok mellett külföldi tehetségeket is várnak majd.

A román sporttánc világának egyik legfontosabb versenyét immár tizedik alkalommal szervezik meg városunkban. E jubileumi kiadást még a 2020-as esztendőben szerették volna megszervezni, viszont a koronavírus-járvány közbeszólt, így e jeles alkalom az idei évre csúszott. Ennek ellenére a versenyt továbbra is Románia legfontosabb sporttáncversenyei között tartják számon, hisz a résztvevők a szokásos megmérettetésekkel ellentétben itt háromszor több pontot szerezhetnek, és épp emiatt számos külföldi versenytáncos is előszeretettel vesz részt az eseményen.


A jelentkezési határidő szeptember 15-én, 23 óra 59 perckor járt le, s jelen állás szerint 215 páros és 46 női egyéni induló nevezett be. Amennyiben azonban valaki lekéste a jelentkezést, a helyszínen is regisztrálhat majd, viszont ezért késedelmi díjként 50 lejt számítanak majd fel – tájékoztatták híroldalunkat a szervezők, akik elárulták azt is, hogy a verseny kategóriái nagyon változatosak, így minden, kellő versenyszellemmel rendelkező táncos megtalálja majd a számára legmegfelelőbbet. A 4 éves gyerekektől az 50 évnél idősebbekig bárki jelentkezhet, aki már a Román Sporttánc Szövetség (FRDS) igazolt tagja, mi több, minden olyan szövetség képviseltetheti magát a versenyben, mely a Nemzetközi Táncsport Szövetség (World DanceSport Federation) égisze alatt működik.


Részvételi feltételek nézőknek és versenyzőknek


A szatmári Both Katalin Sportterembe szeptember 18-án, azaz szombaton 9 órától nem csak a versenytáncosokat, de a közönséget is nagy szeretettel várják, viszont fontos tudni, hogy a járvány miatt a nézőtér teljes befogadóképességének csupán 30 százalékát lehet kihasználni. A nézőknek belépőjegyet kell váltaniuk, ennek egységára 15 lej, de a gyerekek ingyenesen részt vehetnek az eseményen.


Mind a versenytáncosoknak, mind a nézőknek fel kell mutatniuk az uniós Covid-igazolványukat, vagy ennek hiányában egy 48 óránál nem régebbi gyorstesztet vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet.


A szervezőkről


A Royal Dance Clubot Varga Ottó és Ovidiu Ignat alapították 1993-ban, s a sportklub már ’94-ben a szakági szövetség tagjává vált. Elsődleges céljuk, hogy korosztálytól függetlenül támogassák és koordinálják a sporttáncosok tevékenységét. Természetesen tanfolyamokat is rendszeresen szerveznek, palettájukon megtaláljuk a csacsacsa, a jive, paso doble, quickstep, slowfox, rumba, szamba, tangó, bécsi keringő és az angol keringő műfajait is.


Az esemény a Országos Sporttánc Szövetség égisze alatt, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központtal és a Szakszervezetek Művelődési Házával együttműködve valósul meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: